Dembélé doet opvallende onthulling: "Anderlecht, ja"

Dembélé doet opvallende onthulling:
Woensdag 21 maart 2018 - 11:45   I   door Redactie

Moussa Dembélé speelt nu bij Tottenham en is daar één van de sterkhouders. Voordien speelde de middenvelder bij Willem II, AZ en Fulham. Ook in de Nederlandse competitie schitterde hij. Nochtans had Dembélé andere opties dan destijds kiezen voor Nederland. Ook in België trok men aan de mouw van de Rode Duivel.

Zo wilde ook Anderlecht hem. "Ik had verschillende opties. Ik had toen met Anderlechttrainer Frankie Vercauteren gesproken, maar er waren meerdere teams die belangstelling toonden. Ook in het buitenland, en dat was ook best wel interessant. Maar ik liet het een beetje open. Ik dacht nooit: ik moet zoals die speler zijn. Of: ik moet voor Real Madrid of Barcelona voetballen", aldus Dembélé in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik vond Willem II een mooie club en zij speelden ook Europees voetbal, in de UEFA Cup. Vroeger keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal op Studio Sport, en ik vond dat veel mooier ogen dat het Belgische voetbal. Ze waren ook verder in de infrastructuur. Dat trok mij gewoon veel meer aan. Het was een gemakkelijke keuze voor mij, want ik dacht dat ik daar meer van het voetbal zou kunnen genieten dan bij Anderlecht."

Alles op gevoel

Een carrièreplan had Dembélé ook niet. "Ik heb alles op gevoel gedaan en mijn ouders hebben me ook altijd gesteund in de keuzes die ik maakte. Dat is misschien wel mijn grootste geluk, dat mijn ouders mij nooit gepusht hebben in iets. Bij andere talentvolle jongens heb ik ook vaak gezien dat zij van thuis uit geen steun kregen. Of juist te veel steun, dat hen werd opgelegd wat ze moesten doen. Dat zorgde voor te veel druk. Mijn ouders lieten me altijd vrij. Ze zeiden: ‘Als je niet geniet, dan stop je gewoon."

"Vandaag de dag zit er zo’n grote business achter voetbal. Mensen denken van: onze zoon gaat ons rijk maken. Dat is niet gezond voor jonge spelers. Bij mij lag de focus altijd op plezier en doen wat je leuk vindt, dat was het belangrijkste. Of je nu veel geld verdient of niet, dat boeit mijn familie niet. En dat is een heel fijn gevoel."

Poll: Zou jij Dembélé nog eens ooit graag voor Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  Dembélé  I   Anderlecht  I   Tottenham

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024