'Deze 4 Belgische topclubs denken aan gewilde Clinton Mata'

'Deze 4 Belgische topclubs denken aan gewilde Clinton Mata'
Zondag 20 mei 2018 - 15:30   I  

Waar speelt Clinton Mata volgend seizoen? Het is een vraag die niet alleen de speler in kwestie, maar ook enkele topclubs uit de Jupiler Pro League bezighoudt. KRC Genk huurt de rechterflankspeler tot het einde van het seizoen van Sporting Charleroi, maar het is nog niet duidelijk of Mata ook volgend seizoen in de Luminus Arena zal spelen.

Mata is nog voor 75% eigendom van Charleroi en voor 25% eigendom van KRC Genk. Een tijdje geleden lekte al uit dat beide clubs hopen dat de speler naar het buitenland verhuist voor een geldsom van om en bij de 5 miljoen euro. Maar het is niet duidelijk of de voorkeur van Mata uitgaat naar een buitenlandse middenmoter of een Belgische topclub.

Mata flirtte niet alleen vorige zomer, maar ook iets meer dan een maand geleden voorzichtig met RSC Anderlecht, terwijl ook ploegen als Club Brugge en AA Gent de rechtsachter uit Angola in de gaten houden. Aangezien Mata een in België opgeleide speler is, is hij vanzelfsprekend erg interessant voor een Belgische topclub.

De bovengenoemde clubs denken eraan om zich te versterken op de rechterkant en Mata zou alleszins op hun verlanglijstje staan. Toch hebben Charleroi en Genk de sleutel in handen. De Limburgers lijken de eerste keus te hebben om Mata definitief binnen te hengelen, op voorwaarde dat Charleroi wil meewerken aan een deal. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Bij welke club speelt Mata volgend seizoen?

TAGS  I  Clinton Mata  I  Charleroi  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I   AA Gent

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024