'Dit is de speciale rol van Vanhaezebrouck in transfers RSCA'

'Dit is de speciale rol van Vanhaezebrouck in transfers RSCA'
Woensdag 03 januari 2018 - 21:04   I  

Voorlopig brengt januari nog niet echt wat de RSCA-fans ervan verwacht hadden. Grote namen worden bij de vleet genoemd, maar voorlopig zit er nog niemand op het vliegtuig naar België.

Het is dan ook een bijzonder vreemde transferperiode voor Anderlecht. De komst van Coucke en de komst van Vanhaezebrouck hebben heel wat veranderd bij de club. Normaal gezien is Herman Van Holsbeeck de grote man op het gebied van transfers, maar nu kijkt iedereen wat naar iedereen.

Dat werd ook duidelijk net voor de transferperiode, toen Van Holsbeeck aan de alarmbel trok. Hij vroeg zich luidop af wie de transfers nu ging regelen. Uiteindelijk lijkt hij, voor de laatste keer, die verantwoordelijkheid gekregen te hebben. Coucke zal pas de volgende transferperiode de lakens uitdelen.

Ook de rol van Vanhaezebrouck is niet te onderschatten. Hij moet nu eerst 'grote kuis' houden, wat hij ook aan het doen. Beric en Harbaoui zijn al weg, een handvol spelers zullen nog volgen. De vraag is nu hoeveel HVH in de pap te brokken heeft bij dit Anderlecht. Tegen Boakye zei hij eerder al nee, dus zijn invloed zal wel niet miniem zijn. Ook AA Gent zette hij naar zijn hand, maar daar had hij wel alles al bewezen. Bij dit Anderlecht voorlopig nog niet.

Van Holsbeeck moet dus spelers gaan halen die passen in het systeem van Vanhaezebrouck, maar de wisselwerking lijkt voorlopig nog niet te werken. Veel tijd om de machine te laten draaien hebben de heren wel niet. Anderlecht moet achtervolgen op leider Club Brugge en Vanhaezebrouck heeft tijd nodig om de nieuwe spelers in te passen. Ook dat is in het verleden al moeilijk gebleken.

Poll: Denkt u dat Vanhaezebrouck nu al veel te zeggen heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Van Holsbeeck  I   AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024