Dit mooie bedrag heeft bekerwinnaar straks al zeker beet

Dit mooie bedrag heeft bekerwinnaar straks al zeker beet
Zaterdag 17 maart 2018 - 16:36   I  

De spanning is vandaag te snijden van Luik en Genk tot in Brussel. Daar wordt straks de bekerfinale gespeeld tussen twee ploegen die zich op de valreep nog konden plaatsen voor play-off 1, Standard en Racing Genk. Beide ploegen zien er vandaag ook anders uit dan bij de start van de competitie.

Toch zullen beide ploegen zich ook volgend seizoen willen versterken en dan is extra geld altijd welkom. Van bekerwinst gaan beide ploegen wellicht niet snel rijk worden, maar deelname aan de Europa League kan wel een flinke duit opbrengen. Europees voetbal in de wacht slepen via play-off 1 wordt, gezien het klassement, moeilijk. Dus dit is de kortste weg naar de Europa League.

Volgens La Capitale heeft de ploeg die zich vanavond plaatst voor de Europa League al zeker goed voor 2,8 miljoen euro. Peanuts in vergelijking met de Champions League, maar toch een leuk bedrag. Maar dat is niet het enige voordeel dat de bekerwinnaar heeft.

Rustige zomer

De bekerwinnaar is direct geplaatst voor de Europa League. Het kan vanaf vanavond dan eigenlijk al beginnen met de voorbereiding op volgend seizoen. Bovendien kan de ploeg zich in alle rust voorbereiden, want die vroege voorrondes die vaak lastig zijn voor clubs in volle voorbereiding zijn weg.

In t-shirtje

In België weten we vanavond dus al wie de bekerwinnaar is. Bijzonder vroeg in het seizoen. Te vroeg ook volgens Johan Boskamp, die de beslissing niet snapt. Vanaf volgend seizoen wordt de finale overigens later gespeeld.

"Wie heeft in godsnaam bedacht dat de finale half maart moet gespeeld worden? Die man kent geen bal van voetbal. In elk land wordt de bekerfinale ongeveer gelijktijdig gespeeld, behalve in België. Ongelofelijk toch? Een bekerfinale moet een wedstrijd zijn waar je met vrouw en kinderen heen kan gaan, in T-shirtje en bij aangename temperaturen", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg. "Niet met oorkleppen en een dikke jas aan."

Poll: Volgen er straks verlengingen?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024