DONE DEAL: Clinton Mata tekent voor vier jaar bij Club Brugge

DONE DEAL: Clinton Mata tekent voor vier jaar bij Club Brugge
Dinsdag 19 juni 2018 - 12:59   I  

Club Brugge heeft weer een nieuwe aankoop wereldkundig gemaakt. Clinton Mata komt over van Sporting Charleroi en tekent een contract voor vier seizoenen bij blauw zwart.

Club Brugge heeft een nieuwe versterking officieel gemaakt. De 25-jarige Clinton Mata komt over van Charleroi en tekent een contract voor vier seizoenen bij de landskampioen. Op de officiële website van Club Brugge staat te lezen dat blauw-zwart een akkoord heeft bereikt met Charleroi. Afgelopen seizoen speelde Mata overigens op huurbasis bij RC Genk.

Ook Ivan Leko is in de wolken. “Ik ben zeer blij met deze transfer. Clinton is een van de beste aanvallende backs uit onze competitie. Met zijn capaciteiten en profiel past hij perfect in het voetbal dat we willen spelen. Bovendien zie ik nog groeimarge. Samen met Dion Cools hebben we nu 2 volwaardige spelers voor de rechterflank, wat zeker geen overbodige luxe is met het drukke programma die eraan komt. ”

Probleem medische testen

Mata moet echter wel meteen onder het mes. “Tijdens de medische testen voorafgaand aan de contractonderhandeling werd vastgesteld dat een operatief ingrijpen aangewezen is. Daarop werd beslist om na het afhandelen van de formaliteiten per direct te opereren. Met Charleroi werd hier een aangepaste regeling in getroffen. De inschatting van onze medische staf is dat Clinton begin oktober volledig wedstrijdfit zal zijn”, meldt Club Brugge.

Poll: Is dit een goede aankoop van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Mata  I  Charleroi

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024