'Drama voor Standard: 'Mogelijk alle punten onder Luka Elsner kwijt'

'Drama voor Standard: 'Mogelijk alle punten onder Luka Elsner kwijt'
Maandag 25 oktober 2021 - 14:00   I   door Redactie

Alsof Standard nog niet genoeg in de miserie zit. Nu hangt er de Rouches ook nog eens puntenverlies in de matchen tegen OHL en Cercle Brugge boven het hoofd.

Volgens RTBF hebben immers zowel OHL als Cercle Brugge hun respectievelijke match tegen Standard onder voorbehoud gespeeld. Standard-OHL eindigde twee weken geleden op 2-2, Cercle Brugge-Standard afgelopen weekend op 1-1.

Maar door dat voorbehoud dreigt de Luikse topclub nu ook die 2 punten te verliezen. En dat heeft alles te maken met de kersverse trainer Luka Elsner. De Sloveen trok immers naar Standard nadat hij zijn lopende contract bij KV Kortrijk verbroken had middels de beruchte wet van '78.

Daarop spande KV Kortrijk een rechtszaak aan omdat volgens die wet het verboden is voor betaalde sportbeoefenaars om nog tijdens hetzelfde seizoen voor een andere club uit dezelfde reeks te werken.

Bond

Als KVK gelijk krijgt zou de bond kunnen beslissen om Standard alle punten die het onder het bewind van Elsner behaald heeft te ontnemen. En dat zou in de gegeven omstandigheden een regelrechte ramp zijn.

Poll: Vind jij dat zoiets op die manier bestraft moet worden?

TAGS  I  Standard  I  KV Kortrijk  I  OHL  I  Cercle Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024