'Dít is de grote favoriet voor de tweede plaats na Club Brugge in play-off 1'

'Dít is de grote favoriet voor de tweede plaats na Club Brugge in play-off 1'
Woensdag 21 april 2021 - 16:30   I   door Redactie

Eerst nog de bekerfinale komende zondag, maar vanaf de week daarop wordt het vlammen in play-off 1. Met de reuzenvoorsprong van acht punten die Club Brugge heeft, is het vooral uitkijken naar de strijd om de tweede plaats.

Want behoudens een enorme verrassing gaat iedereen ervan uit dat Club Brugge straks gewoon kampioen wordt. Oók analist Philippe Albert. Maar daarachter lijkt de strijd volledig open te liggen. Al ziet de ex-Rode Duivel dat anders.

"Anderlecht heeft zoals verwacht play-off 1 veilig gesteld tegen STVV en als je het klassement bij aanvang van de play-offs bekijkt, dan is voor mij paars-wit absoluut favoriet voor de tweede plaats", stelt Albert bij Sudpresse.

"De kwalificatie gaan hen bevrijden en ze beschikken over meer dan voldoende kwaliteit in de kern om boven de rest uit te stijgen, met uitzondering dan van Club Brugge. Ik zie Antwerp, dat veel te defensief speelt, niet voor paars-wit blijven. Zelfs al weet je met Frank Vercauteren nooit."

Genk

KRC Genk ziet Albert ook niet als grote concurrent: "Ofwel gaan ze gelanceerd zijn door de bekerwinst, ofwel gaan ze een enorme mentale klap krijgen door het verlies. Ik denk dat het het tweede wordt. Zaterdag tegen Antwerp hebben we nog eens gezien dat ze fysiek onderuit gegaan zijn op het einde van de match."

De stand bij aanvang van play-off 1

1. Club Brugge 38

2. Antwerp 30

3. Anderlecht 29

4. KRC Genk 28

Poll: Wie pakt volgens jou de tweede plaats?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  KRC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024