Een absolute uitblinker, Martinez komt nooit kijken: "Geen WK voor mij"

Een absolute uitblinker, Martinez komt nooit kijken:
Zondag 25 februari 2018 - 07:05   I   door Redactie

Dennis Praet is erg sterk bezig bij Sampdoria. De coach van de Italiaanse club noemde de Belg zelfs onmisbaar. Toch werd hij tegen Japan en Mexico niet opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez. Komt daar nu verandering in? De middenvelder lijkt er niet echt rekening mee te houden.

Nooit gesproken

"Zoals ik dit seizoen aan het spelen ben, als vaste waarde bij een subtopper in de Serie A, dan mag ik hopen. Maar makkelijk wordt het niet. Tegen Mexico en Japan riep de bondscoach 28 man op en ik was er niet bij, hoewel ik in mijn allerbeste periode zat. Dan weet je dat de kansen klein zijn", blijft Praet realistisch tegenover Knack. 

"Er gaan maar 23 spelers naar het WK en ik vrees dat Martínez al min of meer een selectie in zijn hoofd heeft, jammer genoeg zonder mij", vervolgt Praet. "Hoe de bondscoach het ziet, weet ik niet, want ik heb hem nog nooit gesproken."

Echt veel komt Martinez ook niet naar Italië om de Belgen aan het werk te zien. "Zijn Engelse assistent is één keer komen kijken en stuurde achteraf een sms dat ik veel progressie had gemaakt. Het deed deugd om dat te horen. Ach, ik kan alleen maar mijn best doen."

"Voor het WK moet je al een wereldster zijn"

"Om naar het WK te mogen moet je bijna een wereldster zijn", beseft Praet. "Die status heb ik nog niet, maar bij de ruimere kern van jongens die er net wel of net niet bij zijn, daar hoor ik momenteel wel bij, meen ik. Na de oefenmatchen tegen Mexico en Japan was ik érg teleurgesteld. Maar de hoop brandt nog, dat zeker. Ik wil dolgraag naar het WK."

Mocht het niet zijn, dan moet Praet zich richten op het EK 2020. Dan is allicht Michel Preud'homme de nieuwe bondscoach. Iets wat hij in elk geval wel toejuicht. "Van mij zou het mogen. Ik heb al veel goeds gehoord over Preud'homme. Iemand die zijn spelers oppompt, heel fanatiek. Als Anderlecht tegen zijn Club Brugge speelde, wist je: vandaag moeten we onze mouwen opstropen."

Poll: Verdient Praet het om mee te gaan naar het WK?

TAGS  I  Praet  I   Martinez  I   Rode Duivels  I   shw

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024