Einde play-offs? 'Club Brugge krijgt zin, Pro League grijpt in'

Einde play-offs? 'Club Brugge krijgt zin, Pro League grijpt in'
Zaterdag 23 december 2017 - 08:00   I   door Redactie

De kans dat de competitieformat wijzigt in België is groot. Op 21 februari 2018 organiseert de Pro League een colloquium waarop de 24 profclubs hun zegje kunnen doen over de bestaande competitieformules in de twee hoogste klassen van het Belgische voetbal.

"Dat moeten we doen, willen we in de best mogelijke omstandigheden de onderhandelingen voor het volgende tv-contract ingaan”, duidt Pierre François, CEO van de Pro League, in Het Nieuwsblad. “We moeten durven nadenken over het format van ons voetbal.”

Het huidige tv-contract loopt af na het seizoen 2019-2020. Het is niet de bedoeling om al in februari een definitief akkoord over ons format te vinden, maar er moet wel ruimte zijn om te discussiëren zonder enig taboe”, stelt François.

Vooral Club Brugge dringt aan op het einde van de play-offs. Blauw-zwart is niet meer voor dat systeem te vinden. Het lijkt erop dat de sowieso zal ingegrepen worden in de formule. Alleen is de vraag of Club ook helemaal zijn zin zal krijgen en de play-offs volledig worden afgeschaft.

Poll: Moeten de play-offs worden afgeschaft?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Standard  I   KV Mechelen  I   Antwerp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024