Er wacht Club Brugge in januari een loodzwaar programma

Er wacht Club Brugge in januari een loodzwaar programma
Vrijdag 15 december 2017 - 19:42   I  

Club Brugge prijkt momenteel autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Volgens sommige waarnemers heeft blauw-zwart de titel al voor het grijpen, maar in Brugge blijven ze voorzichtig. Dat is normaal, gezien het loodzware programma in januari.

Als Club Brugge zich van een plaats in de halve finales van de Croky Cup kan verzekeren, dan staat de huidige leider in de Jupiler Pro League voor een loodzwaar begin van het jaar 2018.

Het programma van Club Brugge vlak na de jaarwisseling is nu al niet van de poes. Doordat de kwartfinale van de Croky Cup tegen Sporting Charleroi naar 16 januari werd verschoven, zitten de laatste twee weken van de eerste maand van het jaar nu al bomvol bij blauw-zwart.

Twee keer tegen Charleroi en twee keer tegen Standard?

Club Brugge begint op 16 januari met de kwartfinale tegen Charleroi aan het tweede deel van het seizoen. Vijf dagen later staat de competitiewedstrijd tegen Antwerp (21 januari) op het programma, terwijl de donderdag erop (25 januari) KV Oostende op bezoek komt in het Jan Breydelstadion.

En dan is het nog niet gedaan, want op zondag 28 januari gaat Club Brugge alweer op bezoek bij rivaal AA Gent. Indien de ploeg van Ivan Leko zich weet te plaatsten voor de halve finales van de Beker van België, volgt er op 30, 31 januari of 1 februari nog de heenmatch bij Standard, om een week later – dan is het al begin februari – Standard te ontvangen in de terugmatch. Oh ja, op 2 februari krijgt Club in de competitie ook nog het bezoek van Charleroi.

Voorlopig ziet het er goed uit voor de Bruggelingen, maar begin februari zullen ze pas écht weten waar ze staan.

Het loodzware programma:

16-01: Club Brugge-Charleroi (beker)
21-01: Antwerp-Club Brugge
25-01: Club Brugge-Oostende
28-01: Gent-Club Brugge
30/31-01of 1-02: Standard-Club Brugge (beker, afhankelijk van kwalificatie)
2-02: Club Brugge-Charleroi
7/8/9-02: Club Brugge-Standard (beker, afhankelijk van kwalificatie)

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Charleroi  I   Antwerp  I   Oostende  I   Gent  I   Standard  I   Croky Cup  I   Leko

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024