Eupen-coach Makélélé heeft opvallende boodschap na redding

Eupen-coach Makélélé heeft opvallende boodschap na redding
Dinsdag 20 maart 2018 - 20:56   I  

Claude Makélélé is erin geslaagd om Eupen in eerste klasse te houden. Een knappe prestatie van de trainer en zeker de manier waarop. Door in de laatste wedstrijd alles uit de kast te halen tegen Moeskroen zadelde het KV Mechelen op met een gigantische kater.

Via Twitter heeft Makélélé nog eens gereageerd op die spectaculaire redding. Hij blikt terug op een fantastisch seizoen en dankt ook de fans voor hun onvoorwaardelijke steun. Volgens hem was het Eupen anders niet gelukt. "Ik wil het team en de staf bedanken voor de inspanningen en de motivatie doorheen het seizoen. Mijn grootste dank gaat uit naar de fans, want zonder jullie was dit ons niet gelukt. Jullie steun heeft ons er doen in geloven dat we het wel konden redden", aldus Makélélé.

Een mooie boodschap voor de fans, maar tegelijk ook een boodschap die wat wegheeft van een afscheid. De kans is groot dat Makélélé het nu voor bekeken houdt bij Eupen en andere oorden opzoekt. De ex-speler van onder andere Real Madrid heeft dan ook grote ambities.

Bondscoach

Het Nieuwsblad wist eerder namelijk dat Makélélé in beeld is bij Kameroen. Hij zou daar bondsoach kunnen worden en die interesse is zelfs zeer concreet. Zou zouden er deze week al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de trainer van Eupen en afgevaardigden van de Kameroense bond.

Grote naam

Makélélé is alvast een grote naam in de voetbalwereld. Hij werkte de voorbije jaren als assistent-trainer bij PSG, was in 2014 even hoofdcoach bij Bastia en sinds dit jaar als assistent aan de slag bij Swansea City. De Fransman ging dit seizoen de uitdaging bij Eupen aan.

Als speler kende de Fransman een erg mooie carrière. Hij speelde onder andere voor PSG, Real Madrid en Chelsea. In 2011 zette hij een punt achter zijn carrière. Hij heeft ook 72 interlands voor Frankrijk achter zijn naam staan.

Poll: Blijft Makélélé bij Eupen?

TAGS  I  Eupen  I   KV Mechelen  I   Makélélé

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024