Ex-scheidsrechter Serge Gumienny haalt erg zwaar uit: "Ze moeten ballen tonen"

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny haalt erg zwaar uit:
Maandag 03 mei 2021 - 10:00   I   door Redactie

Het bleef de voorbije weken even stil rond de VAR, maar dat had duidelijk alles te maken met het feit dat er een competitie-onderbreking was. Want amper één speeldag ver in de play-offs is het weer van dat.

"In KV Oostende-Standard bestrafte scheidsrechter Lothar D'Hondt de overtreding van Mehdi Carcela met gestrekt been op het scheenbeen van Jack Hendry met een tweede gele kaart", had ook Serge Gumienny gezien in Het Belang van Limburg.

"Maar dat had rechtstreeks rood moeten zijn", stelt de ex-topscheidsrechter. "Het kan dat de jonge ref het niet goed gezien had, maar dat de ervaren Erik Lambrechts als VAR niet tussenkwam om meteen rood te laten trekken, dat snap ik niet. Dat was donkerrood."

En Gumienny snapt nog wel meer niet. "Ook Josh Cullen van Anderlecht verdiende de uitsluiting in plaats van geel voor een trap op de enkel van Bas Dost. De bal was weg. Dit was een smerige overtreding. Altijd rood."

Strenger

"De refs en de VAR moeten strenger worden. Ze moeten ballen tonen", haalt hij zwaar uit. "Het was nog maar de eerste speeldag van de play-offs. Als ze zo'n fouten niet met rood bestraffen, zullen we nog wat zien in de volgende wedstrijden."

Poll: Moeten de refs strenger optreden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Standard  I  KV Oostende

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024