Ex-speler Club Brugge neemt het op voor fans: "Het zijn géén racisten"

Ex-speler Club Brugge neemt het op voor fans:
Woensdag 21 februari 2018 - 11:30   I  

De fans van Club Brugge stonden de voorbije tijd in een negatief daglicht. Racisme, gooien bier, het passeerde allemaal de revue. In Sport/Voetbalmagazine neemt ex-speler Franky Van der Elst het op voor de fans van Club Brugge.

Volgens hem heeft de Club-aanhang wel een probleem, maar gaat dat over een klein deel van de fans. Volgens hem zijn het bovendien ook geen racisten, maar zijn ze wel te ijverig in hun enthousiasme. Club moet volgens hem wel durven ingrijpen.

"Ik zou niet naar 'het Brugse publiek' verwijzen, wel naar een deel ervan. Het is een kwalijk kantje van het publiek, waar Club in dit geval wat moet aan proberen te doen. Het zijn geen racisten, laat dat duidelijk zijn, maar in al hun hevigheid durft een deel te ver te gaan. Je moet dat proberen een halt toe te roepen door ze te identificeren en ze eruit te halen. Waarom gooi je bier over spelers, waarom dat gebruik van rookbommen, zoals de supporters van Anderlecht deden op Sint-Truiden? Oerwoudgeluiden, daar leken we vanaf te zijn, van dat achterlijk gedrag. Dat moet niet terugkomen", aldus Van der Elst.

Poll: Moet Club Brugge actie ondernemen tegen een deel van het publiek?

TAGS  I  Club Brugge  I   Van der Elst

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024