Extra Time-kijkers na pittige discussie tussen Sonck en Joos: "Wat een dwaas!"

Extra Time-kijkers na pittige discussie tussen Sonck en Joos:
Dinsdag 11 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

In Extra Time werd maandagavond teruggeblikt op het voorbije voetbalweekend. Toen Wesley Sonck zijn moment van de week besprak, kwam het tot een meningsverschil met Filip Joos. En dat irriteerde de kijkers mateloos.

Sonck koos als moment van de week voor het eerste doelpunt van Eliot Matazo bij AS Monaco. Sonck kent de 19-jarige Matazo nog van bij de nationale jeugd en gaf in Extra Time aan dat hij blij is voor de ex-speler van Anderlecht. "Het is mooi dat die jongen nu stilaan boven water komt bij Monaco", gaf Sonck aan.

Drama

Toen Filip Joos zich met de zaak ging bemoeien, liep het verkeerd. "Tegelijkertijd is dat het drama, hé. Dat zijn jongens die eerst in België moeten doorbreken. Als hij op zijn negentiende doorbreekt bij Monaco, had hij op zijn zeventiende of achttiende ook bij een Belgische club kunnen spelen."

"Hij heeft ervoor gekozen om naar Monaco te gaan, Filip", repliceerde Sonck. "Ze komen die jonge spelers scouten op toernooien zoals de Kevin De Bruyne cup. Je kan er weinig aan doen, hoor", voegde Sonck er nog aan toe.

Joos ging echter niet akkoord met de redenering van de analist. "Ja, ik weet dat, Wesley", reageerde een zichtbaar geïrriteerde Joos. "Met een strenge regelgeving rond jonge spelers kan je zulke transfers tegenhouden", besloot hij. "Dat is niet mogelijk, hoor", gaf Sonck de commentator toch weer ongelijk.

"Hij moet nu eens altijd gelijk hebben..."

De kijkers van Extra Time konden de houding van Sonck niet echt appreciëren. "Dat is zó'n betweter" en "Hij moet nu eens altijd gelijk hebben...", lezen we onder meer op Facebook. Anderen noemen Sonck een 'dwaas' en vinden dat hij niets te zoeken heeft in Extra Time. "Ze moeten hem niet meer vragen", klinkt het.

Poll: Vind jij Wesley Sonck een goede analist?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Extra Time

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024