Filip Joos zet vraagtekens bij Rode Duivel: "Eind februari en hij zit aan nul goals en nul assists"

Filip Joos zet vraagtekens bij Rode Duivel:
Zondag 19 februari 2017 - 13:20   I   door Redactie

Filip Joos is een bewonderaar van Moussa Dembélé. Anderzijds plaatst de verslaggever ook vraagtekens bij zijn statistieken.

"Iedereen houdt van Moussa omdat hij appelleert aan de straat. Moussa is een dribbelkont zonder weerga, een volbloed straatvoetballer", aldus Joos in De Standaard. "En hij appelleert aan de romantiek van de prille voetbaljeugd: als zevenjarige pupillen voetballen en met z'n allen een onontwarbare cluster rond de bal vormen, is er altijd een jongetje dat plots met de bal ontsnapt. Dat jongetje is Dembélé."

"Alleen, we zijn bijna eind februari en Dembélé heeft dit seizoen nul doelpunten en nul assists achter zijn naam. Nul. Dat is weinig. Ook op ­Anfield leidden zijn oogverblindende Houdini-acts niet tot doelgevaar. Misschien is hij wel te ver geëvolueerd: op training wil je hem in je ploegje als er op balbezit gespeeld wordt, ­lekker makkelijk. Je geeft de bal aan Dembélé en je bent gerust, niemand neemt hem het leer af. Maar van de weeromstuit is hij vergeten hoe te scoren."

TAGS  I  Filip Joos  I   Moussa Dembélé

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024