Forse kritiek op Club Brugge: "Grootheidswaanzin"

Forse kritiek op Club Brugge:
Zondag 22 januari 2017 - 12:20   I   door Redactie

Het Eurostadion, Uplace - de shoppingmall die Bart Verhaeghe wil neerzetten en het nieuwe stadion van Club Brugge: wat hebben ze gemeen? Dat er voorlopig niks van terechtkomt. Tijd voor actie, vindt columnist Hans Vandeweghe in De Morgen.

"Zo staat iedereen in dit dossier met de hakken in het zand, worden allerlei combines gesmeed en worden de media voor de verschillende karren gespannen", aldus Vandeweghe. "Van mij mag Uplace er komen, net als die grootheidswaanzin in Brugge en doe dat Eurostadion ook maar."

"Het geëmmer over het verkeer dat zich zal vastrijden, moet maar eens ophouden. De realiteit is dat wij het enige land zijn dat bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer mengt op de dramatisch slecht ingerichte Brusselse ring (ook in Antwerpen overigens). Vervolgens hopen we dit te kunnen afhandelen op twee keer drie rijvakjes met om de haverklap een oprit. De Brusselse ring is ook zonder die twee nieuwe ontwikkelingen gedoemd om altijd een flessenhals te blijven.

"De opdracht is simpel voor het Eurostadion: iedereen in Brussel op één lijn krijgen, het protest wegnemen bij de buurgemeenten, de ring ontdubbelen en herinrichten, die twee ontwikkelingen bouwen en Anderlecht over de streep trekken. Dat alles tegen de winter van 2019-2020 en zonder al te veel publiek geld."

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024