Francky Dury is het beu en haalt uit naar Belgische clubs: "Geen respect"

Francky Dury is het beu en haalt uit naar Belgische clubs:
Donderdag 20 januari 2022 - 18:00   I   door Redactie

Francky Dury was jarenlang coach bij Zulte Waregem. Een maand geleden werd hij ontslagen door de tegenvallende resultaten en prestaties van zijn team. Hij wil toch nog iets kwijt over onze Belgische competitie.

"Er is in België te weinig respect voor de eigen trainers", zei Dury bij Sport/Voetbalmagazine. "Dat valt niet te ontkennen. Toen Clement vertrok bij Club, las ik de kritiek dat hij niet bereid was geweest zichzelf opnieuw uit te vinden. Ik vind dat erg."

We kunnen natuurlijk ook niet ontkennen dat de chemie tussen Clement en de spelers stilletjes aan op was, maar volgens Dury heeft de kritiek maar met één aspect te maken. "Iedereen moet zijn hoed afzetten voor Clement! Maar hij is een Belg", jammerde hij.

Belgische trainers

Het is inderdaad zo dat Belgische clubs in het algemeen weinig beroep doen op Belgische trainers. Slechts 7 van de 18 trainers in 1A zijn van Belgische origine. Dury vindt alleszins dat er genoeg goede Belgische trainers beschikbaar zijn. Toch kiest meer dan 50% voor een buitenlandse coach.

Poll: Vind jij dat de clubs te snel kiezen voor een buitenlandse coach?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024