Francky Dury ruilt Zulte Waregem wellicht in voor andere Belgische club

Francky Dury ruilt Zulte Waregem wellicht in voor andere Belgische club
Donderdag 03 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

Zulte Waregem maakte dinsdagavond bekend dat Francky Dury (63) het na komend seizoen voor bekeken houdt als hoofdtrainer van de club. Dury zal de deur in het Regenboogstadion dan definitief achter zich dichttrekken, zo blijkt.

"Deze beslissing is niet plots gevallen", vertelt Dury aan Sporza. "Ik had een lang contract (3 jaar, nvdr.) en ik begreep de vraag. Op bepaalde momenten kan zo'n lange overeenkomst voor beide partijen een nadeel zijn."

"Het is echt een goeie beslissing. Dat meen ik"

"Na enkele gesprekken met de meerderheidsaandeelhouder zijn we tot een oplossing gekomen. Die is goed en correct", gaat Dury verder. De coach levert twee jaar van zijn contract in. "Ik hou van deze club én van mijn job en ze kunnen op mij rekenen, maar het is echt een goeie beslissing. Dat meen ik."

Na afloop van volgend seizoen vertrekt Dury definitief bij Zulte Waregem. "Ik blijf niet meer bij de club in een andere functie", benadrukt de ervaren oefenmeester. Al wil dat niet zeggen dat Dury met pensioen gaat.

(Lees verder onder de afbeelding)

Naar andere eersteklasser?

"Ik hou van mijn job en deze sport. We zien wel wat er uit de bus komt. Ik doe mijn best zodat ik op de radar kan blijven. Ik voel me niet te oud en niet passé. Ik ga mee in alle verhalen", besluit de gewezen politie-inspecteur.

Het is duidelijk: als het van Dury afhangt, gaat hij over een jaar een nieuwe uitdaging bij een andere ploeg aan. Belgische eersteklassers zullen de situatie van Dury ongetwijfeld in de gaten houden. Met zijn ervaring zou hij alleszins voor veel clubs een aanwinst zijn.

Onderhandelingen met Club

Dury stond in totaal meer dan twintig jaar aan het roer bij Zulte Waregem. In het seizoen 2010-11 was hij trainer van AA Gent, waar hij na één jaar alweer vertrok. Dury onderhandelde toen met Club Brugge, maar het kwam in extremis niet tot een samenwerking.

Na nog een korte passage bij de Belgische beloften keerde Dury in 2011 terug naar Zulte Waregem. En daar zal hij na afloop van volgend seizoen dus weer vertrekken. Het is nu al uitkijken naar wat de toekomst zal brengen voor de 63-jarige Dury.

TAGS  I  Zulte Waregem  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024