Frank Raes in oog van EK-storm: "Hij heeft er goed geld aan verdiend"

Frank Raes in oog van EK-storm:
Woensdag 16 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

Het was even wennen, maar Frank Raes is dezer niét te horen tijdens EK-matchen nadat de VRT besliste om hem niet in te zetten als commentator. En toch wordt de 67-jarige journalist aan het EK gelinkt.

Want wie dezer dagen een Albert Heijn binnenloopt, wordt onvermijdelijk met Raes geconfronteerd. De Nederlandse supermarktketen verkoopt zijn EK-producten immers met de ­slogan 'Binneuuuh!', een duidelijke verwijzing naar de kreet die Raes vaak slaakt als er gescoord wordt. 

In Het Nieuwsblad laat Raes weten dat hij dat niet kunnen vindt: "Ik wou dat eerst gewoon zo laten, maar toen kreeg ik de opmerking dat ik er vast goed geld mee verdiend had. Die commentaar bleef maar aanhouden, en wil ik dus ontkrachten."

"Albert Heijn heeft me daar niet van op de hoogte gebracht, laat staan gevraagd of ik ermee akkoord ging", vervolgt hij. "Of dat auteursrechterlijk te beschermen valt, weet ik niet." Al is het er hem daar naar eigen zeggen niet om te doen.

"Dat slaat nergens op"

"Ik vind het gewoon not ­done een uitspraak die iedereen die ook maar iets van voetbal kent aan mij linkt, zomaar te ­gebruiken voor reclamedoeleinden. Het bureau dat de campagne voor Albert Heijn bedacht, beweert dat het niet wist dat dit van mij komt."

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Dat slaat nergens op", vervolgt Raes in Het Nieuwsblad. "Zelfs op Wikipedia staat dat ik wel vaker Binneuuuh roep." Toen hij Albert Heijn contacteerde kwam er weinig respons. "Dat resulteerde in een vage mail van hun kant, waaruit moest blijken dat ze zich van geen kwaad bewust waren."

Elegant

De krant vroeg Albert Heijn zelf om een reactie. "Het gaat hier om een breed gebruikte uitspraak, zo'n beetje zoals 'Goal!', waar Frank Raes zijn eigen draai aan heeft gegeven", aldus woordvoerder Ann Maes. “Al was het misschien wel elegant van ons geweest mijnheer Raes op de hoogte te brengen.”

Poll: Vind jij het kunnen dat die slogan zomaar gebruikt wordt door Albert Heijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024