"Geen enkele Rode Duivel wist wat het plan was deze week"

Vrijdag 23 maart 2018 - 23:08   I   door Redactie

Spanje, Duitsland, Argentinië,... Allemaal hebben ze vrijdagavond al een oefenwedstrijd gespeeld. De Rode Duivels niet. Zij hadden vrijaf. Peter T'Kint, journalist van Sport/Voetbalmagazine, begrijpt er eigenlijk helemaal niets van. Hij vindt dat er wel gespeeld had moeten worden.

"De Rode Duivels hebben een whatsappgroepje, waarin ze met mekaar overleggen. Maandag vroeg iedereen aan de ander of die wist wat het plan voor de week was. Niemand had het antwoord", aldus T'Kint.

"Kevin De Bruyne postte een mooie familiefoto vanuit Dubai, Mousa Dembélé was bezig met de opening van zijn hotel in Antwerpen, nog een andere duivel wipte snel even over naar het buitenland om er ter plaatse de bouw van zijn vakantiehuis te checken. Zelfs een van de trainers was er begin deze week niet. Kortom: de Duivels hadden - tot gisteren - een beetje vakantie in plaats van bijsturen van wat nog beter kan."

"Gaan we dinsdagavond iets hebben geleerd? Haast zeker niet. Zijn de Duivels blij met dit programma? Zéér. No stress, Kompany bevestigde het gisteren nog een keer. Individueel leer je toch niks uit dit soort wedstrijden, zelfs niet als het tegen Brazilië zou zijn. Of Duitsland."

Portugal nog

"Maar zijn de bondscoaches van Duitsland (dat dinsdag ook oefent tegen Brazilië) of Spanje (dat dinsdag Argentinië ontvangt), of Engeland dat Italië ontmoet dan zo verkeerd in hun aanpak? Had deze periode ons niet heel veel kunnen leren? Hebben de Duivels dan niet veel geleerd uit het duel tegen Colombia in de aanloop naar het WK 2014?"

"We hebben nog Portugal, is het argument", vervolgt T'Kint. "Klopt. Maar een en ander nu uittesten tegen een sterke tegenstander, daar was niks verkeerd mee. Een beetje stress mocht, zonder een en ander te dramatiseren. Met Saudi-Arabië koop je alleen rust - op voorwaarde dat dinsdag alles goed gaat, tenminste. Maar iets bijleren.. Mmm. Jammer."

Poll: Hadden de Rode Duivels vrijdagavond ook moeten oefenen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024