Genk krijgt mokerslag van Standard, Anderlecht is lachende derde

Zondag 16 februari 2020 - 19:51   I   door Redactie

Standard is zondagavond met 1-3 gaan winnen op het veld van KRC Genk. Standard maakte voor rust het verschil en kon in de tweede helft standhouden. Genk doet een slechte zaak in de strijd om een plek in play-off 1.

De eerste helft was interessant om volgen. Beide teams duwden het gaspedaal vol in en het tempo lag bijgevolg hoog. Veel kansen leverde het hoge tempo echter niet op. Standard toonde zich wel énorm efficiënt, want dankzij goals van Vanheusden en Cop stond het aan de rust 0-2.

Na de pauze wilde Genk een en ander rechtzetten. Toch mocht de thuisploeg van geluk spreken toen Didillon een goede trap van Carcela uit zijn doel ranselde. In de slotfases zette Genk alles op alles. Mét resultaat. Eerst werd een doelpunt van Onuachu - terecht - afgekeurd wegens buitenspel, maar niet veel later maakte Dewaest er toch 1-2 van.

Dodelijke counter

Het werd nog bibberen en beven voor Standard, maar in blessuretijd stelde Boljevic de Luikse zege veilig. Lestienne stak het halve veld over en bood Boljevic vervolgens de 1-3 op een presenteerblaadje aan. In de strijd om play-off 1 doet Genk een slechte zaak. Bij Anderlecht zullen ze de zege van rivaal Standard voor één keer wel kunnen smaken.

Poll: Denk jij dat KRC Genk play-off 1 gaat halen?