Gent met twee gezichten ontsnapt aan nederlaag tegen Mechelen

Zondag 18 februari 2018 - 16:19   I

AA Gent is er zondagnamiddag niet in geslaagd om een tiende keer op rij in eigen huis te winnen. Tegen KV Mechelen keek het aan de rust tegen een 0-2-achterstand aan, maar uiteindelijk werd het nog 2-2.

Halverwege zag het er nochtans niet goed uit voor Gent, dat een vreselijke eerste helft speelde. Na iets minder dan twee minuten opende Tainmont de score en een kwartier later kon Rits de 0-2 zelfs tegen de touwen duwen.

Ander Gent na rust

Een ander Gent kwam uit de kleedkamer - letterlijk en figuurlijk. Met invaller Chakvetadze ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer, en die viel ook rond het uur. Op aangeven van Kalu lukte Jang de 1-2.

De Buffalo's duwden door en Mechelen kroop steeds verder terug. In de slotfase viel de onvermijdelijke 2-2: Yaremchuk torende boven zijn bewaker uit en kopte een prima voorzet van Gigot in de kruising.

Niet voorbij Anderlecht

Gent ging in de laatste minuten nog op zoek naar een derde treffer, maar die viel niet meer. Door het gelijkspel blijft de ploeg van Yves Vanderhaeghe vierde in de stand, op twee punten van Anderlecht. Mechelen loopt in de strijd om het behoud opnieuw één punt uit op rode lantaarn Eupen.

Poll: Doet dit AA Gent in play-off 1 mee voor de prijzen?