Gent wint topper op een diefje, W-B en Moeskroen imponeren niet

Gent wint topper op een diefje, W-B en Moeskroen imponeren niet
Donderdag 27 oktober 2016 - 22:20   I  

Hoewel Standard de betere ploeg was, heeft Gent de topper gewonnen. Een doelpunt van Coulibaly volstond. Staartploegen Waasland-Beveren en Moeskroen hielden zich elders in evenwicht.

GENT - STANDARD 1-0

70' Coulibaly 1-0

In de eerste helft had Standard de betere kansen. Edmilson glipte meermaals door de Gentse defensie, maar scoren lukte niet. Een doelpunt van Trebel werd afgekeurd. Gent had geen antwoord klaar op het Luikse aanvalsgeweld. 

Na de rust was er weinig beterschap in het spel van Gent. Toch waren het de Buffalo's die op voorsprong kwamen: Coulibaly kopt een hoekschop in doel. Standard-doelman Gillet ging daarbij niet helemaal vrijuit. Op het einde was er nog dé kans op de gelijkmaker voor Standard, maar Emond miste onbegrijpelijk. 

WAASLAND-BEVEREN - MOESKROEN 0-0

Een kansrijke eerste helft was het zeker niet. Waasland-Beveren had licht overwicht maar kon dit niet omzetten in kansen. Bijna kreeg het nog een strafschop tegen, maar op aangeven van zijn assistent herzag ref Delferière zijn beslissing. En terecht: niet een speler van W-B beroerde de bal met de hand, wel Moeskroen-spits Diedhiou. 

De tweede helft bracht weinig beterschap. Beide ploegen bleven erg slordig spelen. Er werd wel nog een bitsige strijd afgeleverd, wat resulteerde in enkele gele kaarten op korte tijd. Bij Moeskroen moest Mulic zelfs vroegtijdig gaan douchen nadat hij zijn knie in het gezicht van Schrijvers plantte. 

TAGS  I  Standard  I   Gent  I   Waasland-Beveren  I   Moeskroen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024