Gert Verheyen weet nu al zeker: "Daarom gaat Anderlecht play-off 1 niét halen"

Gert Verheyen weet nu al zeker:
Maandag 09 maart 2020 - 13:30   I   door Redactie

Op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie zou RSC Anderlecht zich alsnog kunnen verzekeren van een plaats in play-off 1. Paars-wit heeft zijn lot echter niet in eigen handen. Het moet zelf winnen en hopen op een gelijkspel tussen KRC Genk en KV Mechelen.

Gert Verheyen gelooft niet in de kansen van Anderlecht. "Anderlecht is nog in leven. Het kan play-off 1 halen, al blijft het afhankelijk van Genk-KV Mechelen. Ik geloof echter niet dat die wedstrijd een draw wordt. Want op eender welk moment in die wedstrijd zal of Genk of KV Mechelen virtueel uitgeschakeld zijn voor Play-off 1. Die ploeg zal altijd risico's nemen om het tij nog te doen keren, waardoor er altijd een winnaar en een verliezer zal zijn. Een gelijkspel lijkt onwaarschijnlijk", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Anderlecht lijkt dus te laat in gang geschoten te zijn. In het klassement na Nieuwjaar staat het gedeeld tweede. Maar Anderlecht is een verhaal van een gebrek aan efficiëntie. In de laatste drie matchen scoorde Anderlecht zestien keer, maar dit seizoen speelde het zeven keer 0-0 gelijk, waaronder tegen laagvliegers als Eupen, Waasland-Beveren en Moeskroen."

Gebrek aan efficiëntie 

"Dat gebeurde zelfs thuis. Dat gebrek aan efficiëntie is een element dat hen Play-off 1 kan kosten", merkt de analist op. "Idem met punten halen in de onderlinge confrontaties met rivalen voor die plaats in de top zes. De gemiste kans tegen KV Mechelen, met het rood voor Doku, blijkt toch een belangrijk moment in het goeie parcours na Nieuwjaar."

Poll: Denk jij dat Anderlecht play-off 1 nog gaat halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024