Hanni verlost Anderlecht in ‘saaiste wedstrijd van het seizoen’

Dinsdag 26 december 2017 - 22:20   I

Met de wedstrijd tussen Anderlecht en AA Gent stonden de nummer 3 en 4 uit de Belgische competitie tegenover elkaar. Spektakel leverde dat echter niet op. Een wedstrijd dat eigenlijk geen doelpunt verdiende kantelde in het voordeel van Anderlecht. Hanni kon een rebound voorbij Kalinic trappen, waardoor RSCA de drie belangrijke punten thuis kon houden.

Er zijn zo van die wedstrijden die je het liefst uitgesteld wil volgen. De saaie delen skippen en enkel de hoogtepunten bekijken. Zelfs dan was je met deze partij snel klaar geweest.

Eenvoudig was het wel niet, want het veld lag er zeer slecht bij. Toch was dat niet het excuus dat beide ploegen konden inroepen. Het was gewoon niet goed genoeg. Langs beide kanten niet. Veel strijd, weinig kansen en nog minder goede acties: dat was kort de eerste helft samengevat.

De tweede helft was jammer genoeg niet beter. Een doelpunt viel er wel. Op de enige manier dat het kon vallen eigenlijk, via een stilstaande fase. Dendoncker kon goed koppen op een vrije trap van Trebel. Kalinic pakte uit met een prima save, maar Hanni was goed gevolgd en kon de 1-0 binnentikken. Vieren deed hij niet, daarvoor kreeg hij iets té veel fluitsignalen te horen vanuit het publiek.

Volgens veel voetbalfans was het de saaiste wedstrijd van het seizoen en daar kunnen we ze ergens wel in volgen. Zeker omdat je van een wedstrijd tussen deze twee topploegen iets meer verwacht.

Poll: Hebt u genoten van de wedstrijd?