Hein meteen gewaarschuwd na komst Coucke: "Vanderhaeghe werd er gek van"

Hein meteen gewaarschuwd na komst Coucke:
Vrijdag 22 december 2017 - 09:29   I  

Moet Hein Vanhaezebrouck zich zorgen maken? De trainer van RSC Anderlecht zal binnenkort moeten samenwerken met nieuwe baas Marc Coucke. En als voorzitter blijkt die niet meteen de gemakkelijkste te zijn...

"Marc Coucke is dan wel een gelauwerd zakenman, de grootste voetbalkenner zal hij nooit zijn. Toch ging de bemoeienis op sportief vlak bij zijn KV Oostende steeds verder, tot de situatie voor de trainers onwerkbaar werd. Als Vanderhaeghe er al gek van werd, wat wordt dat dan straks met Hein Vanhaezebrouck?", vraagt men zich af in Het Laatste Nieuws.

De krant schetst het verloop van Couckes periode bij KVO. "In 2013 wordt Coucke eigenaar van KV Oostende, dat onder Fred Vanderbiest één jaar daarvoor de stap naar eerste klasse heeft gezet. Van bemoeienis in de basisopstelling of sportieve zaken is er geen sprake. Coucke geeft wel advies bij de samenstelling van de spelersgroep, maar verder reikt zijn inmenging niet."

"Vanderbiest kan zijn job doen, zonder veel verantwoording te moeten afleggen aan de preses. Intussen wordt er flink gesaneerd en tracht Coucke de club vooral extrasportief op het juiste spoor te zetten. Dat blijft ook onder Vanderhaeghe aanvankelijk lange tijd zo - de resultaten zijn dan ook uitstekend."

Coucke realiseert transfers

Alles loopt op wieltjes, maar toch houdt de uitstekende verhouding tussen Vanderhaeghe en Coucke geen stand. "Een halfjaarlijks onderhoud, op winterstage en na het seizoen, volstaat om de lopende zaken door te nemen. KVO schopt het tot in play-off 1, iedereen is tevreden."

"In het tweede seizoen onder Vanderhaeghe haalt Oostende zelfs Europees voetbal - een droom voor Coucke en KVO. Toch verschijnen er rond die tijd al barstjes in de verstandhouding. Coucke stunt met de komst van onder anderen Proto en later Lombaerts, maar nu en dan heeft Vanderhaeghe zijn twijfels. Coucke wil in het tussenseizoen nog twee in Oostende geliefde basisspelers laten gaan, maar dan veert Vanderhaeghe een eerste keer recht."

Rampzalige start en het loopt mis

"Wanneer KVO dit seizoen vervolgens zijn competitiestart volledig mist, is het hek van de dam. Lombaerts en Zivkovic zitten op de bank, geheel tegen de zin van de voorzitter. De inmenging gaat vanaf dan crescendo. Sms'jes twee uur voor de wedstrijd, spelers die niet meer mogen opgesteld worden... Vanderhaeghe wordt er gek van."

"Tot hij uiteindelijk wordt ontslagen, kan hij niet langer zijn ding doen als coach. Hoewel Coucke zich vrijwel nooit op het oefencomplex begeeft en dus ook niet weet wat er in de groep leeft, gooit hij sportief coördinator Karel Geraerts in een paniekreactie kort na het ontslag van Vanderhaeghe op straat. En wanneer Vanderhaeghes opvolger Custovic Gano enkele weken op de bank zet, leest Coucke hem na de verloren bekerwedstrijd tegen Standard voor de ogen van alle sponsors en bestuursleden een uur lang de levieten."

Benieuwd wat het zal geven als Coucke en Vanhaezebrouck binnenkort moeten samenwerken...

Poll: Gaat het klikken tussen Coucke en Vanhaezebrouck?

TAGS  I  Coucke  I   Vanderhaeghe  I   Vanhaezebrouck  I   KV Oostende  I   Anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024