Hek van de dam: Anderlecht-bestuur ziet eersteklasser in beroep gaan

Hek van de dam: Anderlecht-bestuur ziet eersteklasser in beroep gaan
Donderdag 23 maart 2023 - 12:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht hebben ze dit seizoen nog twee grote doelen: zo ver mogelijk raken in de Conference League en zich verzekeren van een plekje in play-off 2.

Je kan eigenlijk stellen dat het sprookje in de Conference League al geslaagd is. Alles wat er op Europees vlak nog bij komt, is een extra. In de competitie is het een pak spannender. Daar staat paars-wit momenteel op de achtste plaats met 42 punten.

Charleroi van ex-trainer Felice Mazzu hijgt in hun nek met 41 punten. Ze lijken alles dus in eigen hand te hebben. Of toch niet? De disciplinaire commissie besloot namelijk om het gestaakte duel tussen Charleroi en KV Mechelen opnieuw te laten spelen.

Iedereen had een forfaitnederlaag voor de Karolo’s verwacht. Het Bondsparkt gaat weliswaar niet akkoord met de commissie en stapt naar het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. KV Mechelen volgde woensdag hun voorbeeld en gaat nu ook in beroep.

Onrecht

“De beslissing om de match te laten herspelen is verontrustend voor de toekomst van het Belgische voetbal en haar supportersbeleving. Het voelt onrechtvaardig aan”, klinkt het achter de Kazerne. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Wat is volgens jou de meest correcte oplossing?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Mechelen  I  Charleroi

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024