"Het bod van Club was allesbehalve interessant, dus koos ik voor Standard"

Zaterdag 22 september 2018 - 10:27   I  

Hij speelde bij KRC Genk en Standard, maar kwam nooit uit voor RSC Anderlecht of Club Brugge. Nochtans was blauw-zwart járen geleden wel geïnteresseerd in de diensten van Igor de Camargo. De nu 35-jarige aanvaller blikt terug op zijn hoogdagen.

"Waarom ik nooit bij Anderlecht heb gespeeld? Simpel: omdat ze me nooit gebeld hebben. Toen Marc Degryse sportief directeur was bij Club Brugge ben ik daar gaan praten samen met mijn manager Paul Stefani", verklapt de Camargo in Het Nieuwsblad. "Hun bod was allesbehalve interessant. Zo belandden we aan de boorden van de Maas bij Standard, oog in oog met Luciano D'Onofrio."

"Paul nam in die tijd vaak de Eindhovense pizzabakker Domenico La Sala mee naar onderhandelingen, dat zorgde voor een luchtig sfeertje. Dat zou deze keer niet anders zijn. Ze speelden onder één hoedje met Luciano om een grap uit te halen met mij."

Tweeduizend euro in de maand

"Hoeveel kan Igor hier verdienen?, vroeg Paul aan D'Onofrio. Met een uitgestreken gezicht antwoordde die: Tweeduizend euro in de maand. Iedereen begon wat rond te kijken en er viel een stilte. Paul doorbrak die stilte met de vraag: Is dat bruto of netto? Waarop Luciano: Je weet toch dat bij ons alles bruto is? Goed gelachen die dag."

Deze zomer belandde de Camargo Achter de Kazerne. En hij werkt nog steeds samen met Stefani. "Ook toen ik bij KV tekende, was Paul er weer bij. We werken nu toch al bijna twintig jaar samen. Toen ik mijn krabbel zette, zag ik dat er een traan over zijn wang rolde. Dat was een mooi moment."

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Anderlecht  I  KV Mechelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024