"Het is wraakroepend en Anderlecht strooide nog meer zout in de wonde"

Maandag 20 februari 2017 - 09:20   I   door Redactie

Hugo Camps laat in zijn column in Het Laatste Nieuws nog weinig heel van Standard. De Rouches dreigen voor het tweede jaar op rij naast play-off I te grijpen.

"Standard leek tevreden met een gelijkspel tegen AA Gent. Bang als ze in Luik zijn voor nog meer vernederingen. Droevig zelfbedrog, want alleen een overwinning bood nog enig uitzicht op play-off 1. Verloren droom. Je denkt dan: Luik is in een grafstemming gedompeld, maar zelfs dat kunnen de supporters niet meer opbrengen", aldus Camps. 

"Hun rood-witte ziel is wedstrijd na wedstrijd ontbladerd, de furie geblust tot schaafwonden. Hoe kan het dat een club met zo veel traditie zo schaamteloos generatietrots inruilt voor verdriet? De Rouches doen pijn aan de ogen. Edoch: het bestuur kent schuld noch spijt. Hoezo, erfgoed?"

"Er waren dit seizoen meer klasseflitsen te zien op het veld van Eupen dan in Luik. Hoe beschaamd hoor je dan te zijn als miljoenenclub? De vraag wordt niet eens gesteld. Het is die onverschilligheid die zo wraakroepend is. Dat aartsrivaal Anderlecht zich pontificaal herpakt heeft en titelrijp is, zorgt voor nog meer zout in de wonde. Luik is een stad om lief te hebben, maar Standard is uit het erotische pakket gevallen."

TAGS  I  standard  I   hugo camps

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024