Hoge tol voor Lionel Messi: "Elke dag injecteren met hormonen"

Hoge tol voor Lionel Messi:
Maandag 19 maart 2018 - 20:45   I  

Lionel Messi is misschien wel de beste voetballer die ooit een op voetbalveld heeft rondgelopen. Zijn statistieken zijn alvast fenomenaal, wat hij op een voetbalveld kan misschien zelfs nog indrukwekkender. Barcelona haalde de kleine Argentijn naar Spanje en maakte van hem een echte wereldster. Al had dat ook anders kunnen aflopen.

Normaal gezien zou de Argentijn maar 1m40 worden, maar dat zou uiteraard veel te klein zijn voor een voetballer. Daarom kreeg Messi een behandeling om zijn groei wat te stimuleren. Anders zou een leven als profvoetballer onmogelijk geweest zijn. Dat vertelde de ster van Barcelona op de Argentijnse televisie. Met succes, want hij werd uiteindelijk 1m70.

“Ik injecteerde mezelf met groeihormonen toen ik klein was, een keer per nacht. Elke dag stak ik het in een been. Ik begon er mee toen ik ongeveer elf jaar was. Eerst deden mijn ouders het, daarna leerde ik het. Het was als een potlood, een heel kleintje. Het deed niet meteen pijn en ik vond het na een tijdje maar normaal.” 

Andere speler

Volgens Messi is hij trouwens niet meer dezelfde speler dan enkele seizoenen geleden. Hij is meer een teamspeler geworden die voetbalt in functie van het team. Vroeger liep hij vooral voor zichzelf en zijn eigen statistieken. Nu komt de ploeg op de eerste plaats.

“Vroeger nam ik de bal aan en probeerde ik mijn spel te maken. Nu probeer ik meer in functie van het team te spelen. Ik laat de bal meer passeren en, tussen haakjes, niet zo egoïstisch te zijn. Ik probeer het team op een andere plek te helpen. Ik blijf rennen zoals ik altijd al heb gedaan, maar dan op een andere manier.”

Kansen op het WK

Over de kansen van Argentinië op het WK is Messi voorlopig nog voorzichtig. Hij weet dat een WK altijd lastig is. “In elk deel van de wereld verwachten ze dat Argentinië wereldkampioen zal worden. Het is indrukwekkend. Maar ik probeer van dag tot dag te leven en geen stappen over te slaan tot juni”, aldus Messi

Poll: Is Messi de beste voetballer aller tijden?

TAGS  I  Messi  I   Barcelona

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024