"Ik tekende bij AA Gent, maar mijn voorkeur ging uit naar Club Brugge"

Woensdag 21 februari 2018 - 07:05   I  

Sporting Charleroi, AA Gent, Standard en nu KRC Genk. Het is een ietwat vreemd parcours dat Dieumerci Ndongala de voorbije seizoenen heeft afgelegd. En zeggen dat hij eigenlijk vastbesloten was om bij... Club Brugge te tekenen.

Toen hij in de zomer van 2016 zijn krabbel bij AA Gent zette, toonde ook Club Brugge interesse. "Mijn voorkeur ging uit naar Club Brugge. Ik heb gepraat met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Ik wilde werken met Michel Preud’homme en hij met mij", zegt Ndongala in Sport/Voetbalmagazine.

"Die keuze was gebaseerd op hun manier van voetballen, in een 4-3-3 of een 4-2-3-1, met creatieve flanken. Dat paste beter bij mijn profiel. In Gent had ik minder voeling met het systeem. Ik dacht zelfs bij mezelf dat het misschien gevaarlijk kon zijn daar te tekenen."

Ndongala, sinds kort een speler van Genk, heeft nog steeds spijt van het feit dat hij niet bij Club Brugge tekende. "Ik vond het jammer dat het met Club niet tot een akkoord kwam. Waarom weet ik niet, ik heb nooit geprobeerd om dat te begrijpen."

Poll: Had Ndongala bij Club Brugge moeten tekenen?

TAGS  I  Ndongala  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024