Imke Courtois doet onbegrijpelijke onthulling: "Ik ben er echt niet goed van"

Imke Courtois doet onbegrijpelijke onthulling:
Zaterdag 12 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

Imke Courtois verschijnt ondertussen al enkele jaren op televisie als analiste. De gewezen Red Flame is gerespecteerd in de voetbalwereld, maar toch krijgt ze nog steeds vaak kritiek van kijkers.

"Ik lees dat niet. Ik heb geen Twitter, dat helpt", vertelt ze in De Morgen over de kritiek van kijkers. "Soms komt het wel tot bij mij, maar ik vind het erger als het mijn moeder bereikt. Voor wie niet in de tv-wereld zit, is het moeilijk te begrijpen waarom een buitenstaander die mij niet kent verwijten naar mijn hoofd slingert."

"Hoer, stom wicht, dat soort taal"

"Mocht je nu zeggen dat mijn analyse niet klopt, dan is dat oké, want je bent het gewoon niet eens met wat ik zeg. Maar als het persoonlijk wordt, dan ben ik daar niet goed van", geeft Courtois eerlijk toe. "Hoer, stom wicht, dat soort taal. Dat gebeurt vaak, hoor."

Geloof het of niet: anno 2021 zijn er nog steeds mannen die een vrouwelijke analist bij het mannenvoetbal maar niets vinden. Courtois begrijpt dat niet: "Ik ben het er niet mee eens dat je als vrouw niets over een mannensport zou mogen zeggen. Dat tart toch alle verbeelding?"

(Lees verder onder de afbeelding)

"Tactisch is vrouwenvoetbal precies hetzelfde als mannenvoetbal. Er is alleen een fysiek verschil. Als vrouw kan je toch perfect het onderscheid maken tussen een goede en een slechte actie? Sorry, maar op dat vlak is er geen enkel verschil."

"Ik heb me moeten bewijzen"

"Dat ik een vrouw ben, heeft uiteraard een rol gespeeld in mijn aanstelling als analist. Ik ambieerde de job niet, die is me aangeboden. Maar ik heb me wel moeten bewijzen. Je kan niet zomaar aan tafel gaan zitten en zeggen wat ze je influisteren. Dat zou niet werken", besluit Courtois.

Poll: Vind jij Imke Courtois een goede analiste?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024