Invaller Hazard helpt Chelsea aan zege tegen Arsenal

Zaterdag 18 augustus 2018 - 20:21   I   door Redactie

Chelsea heeft in een zinderende topper Arsenal verslagen met 3-2. Eden Hazard begon op de bank, maar was als invaller cruciaal in de zege van de Blues.

Chelsea speelde een uitermate sterk eerste halfuur. Dat resulteerde snel in twee goals. Eerst scoorde Pedro en in minuut 20 al zorgde Morata voor de 2-0. Chelsea leek dan al op weg naar de zege, maar het keerde nog voor de rust helemaal om. In vier minuten tijd scoorde Arsenal twee keer. Mkhitaryan trapte vanaf afstand de aanslutiingstreffer binnen en kort daarna zorgde iwobi voor de onverwachte gelijkmaker. Arsenal kreeg in die fase kans op kans, Chelsea was plots nergens meer.

In de tweede helft was het allemaal wat minder. Coach Sarri bracht Eden Hazard - die weer op de bank was begonnen - het veld in, net als Kovacic. Zij deden de match opnieuw kantelen. Na balverlies bij Arsenal zorgde Hazard voor de assist en Marco Aolonso trapte in één tijd het leer voorbij Cech. Nadien miste Hazard nog een kans op de 4-2. In de slotminuut trapte Ramsey aan de overzijde nog op het dak van het doel.