Ivan De Witte met de grond gelijk gemaakt: "Zijn hyprocisiebarometer is keihard ontploft"

Ivan De Witte met de grond gelijk gemaakt:
Maandag 19 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

Er zijn van die momenten waarvan je achteraf denkt 'Had ik maar beter gezwegen'. Wees er maar zeker van dat dát nu door het hoofd van Ivan De Witte gaat. Want de kritiek van de Gent-voorzitter keert als een boemerang terug in zijn gezicht.

De Witte uitte maandagmorgen zware kritiek op het nieuws dat twaalf Europese topclubs een Superleague willen oprichten. Een nieuwe gesloten competitie, een soort van alternatieve Champions League, met enkel de absolute Europese elite. 

Op Radio Eén brak de Gent-preses het concept volledig af. "Ik vind dit dus een aanslag op de natuur van het voetbal en ook op de maatschappelijke aanvaardbaarheid van een aantal zaken", zei hij onder meer.

Of nog: "Dat leidt tot een vervreemding van de basis, zoals de supporters, en een suprematie van de financiële middelen waardoor het pure sportieve naar de achtergrond wordt gedrukt."

Jupiler Pro League

En ook: "Dat vers geld gaat voor een groot deel naar de spelers. Oké, het zijn artiesten maar zo gaat het de spuigaten uitlopen en een boemerang worden die zich tegen het voetbal zal keren."

Maar op sociale media werd De Witte keihard aangepakt. Hem wordt vooral verweten dat hij hetzelfde concept mee hielp toepassen op de Jupiler Pro League. En daarbij kwamen zware bewoordingen aan te pas.

TAGS  I  AA Gent

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024