'Ivan Leko brengt Club Brugge serieus in de problemen'

'Ivan Leko brengt Club Brugge serieus in de problemen'
Woensdag 24 april 2019 - 12:30   I   door Redactie

Het rommelt opnieuw bij Club Brugge. De regerende landskampioen was met een foutloze 9 op 9 schitterend aan play-off 1 begonnen, maar ondertussen is de ploeg van Ivan Leko in vrije val. Volgens Marc Degryse is Leko zelf daar de grote schuldige voor.

Degryse is van mening dat Leko Club Brugge serieus in de problemen heeft gebracht met zijn keuzes. De Bruggelingen dreigen daardoor zelfs de titel te verspelen.

"Waarom gaat Leko op de vijfde speeldag van de play-offs sleutelen aan zijn ploeg en zijn filosofie? Wat mij betreft, was dat nergens voor nodig", trekt Degryse in Het Laatste Nieuws stevig van leer. "Omdat je hebt verloren in Genk? Dat kan gebeuren. Om daarna meteen alles in vraag te stellen? Ik vind zoiets vreemd."

"Openda? Dat snap ik al helemáál niet"

"Leko kiest voor Openda en Danjuma. De keuze voor Danjuma kan ik nog enigszins verstaan, maar je haalt er wel Diatta uit terwijl hij een van de uitblinkers was in de eerste drie wedstrijden - akkoord, hij was minder tegen Genk, maar dat waren ze alle elf."

Dat Leko plots ook Opende in de basis dropte, stuit bij Degryse op nog meer onbegrip. "Openda in de plaats van Schrijvers snap ik al helemáál niet. Openda startte voor het laatst een competitiematch in augústus. Midden de play-offs ineens zijn kaart trekken, is een onzekerheid."

Poll: Maakte Leko tegen Antwerp de juiste keuzes?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024