José Mourinho: "Ronaldo moet Italië meteen verlaten en mij met rust laten"

José Mourinho:
Maandag 14 juni 2021 - 21:00   I   door Redactie

Dinsdag komt regerend Europees kampioen Portugal voor het eerst in actie. En wie Portugal zegt, zegt Cristiano Ronaldo. En dan kom je ook al snel uit bij José Mourinho, die nog maar eens bewees dat hij 'The Special One' is.

De link tussen de twee - behalve uiteraard het feit dat ze beiden Portugees zijn, is dat ze van 2010 tot 2013 samen bij Real Madrid zaten. Mourinho is dus als geen ander geplaatst om de kwaliteiten van zijn landgenoot te beoordelen.

En nu de (gewezen) toptrainer volgend seizoen aan de slag gaat als trainer van AS Roma kan hij CR7 in de Serie A tegenkomen als tegenstander bij Juventus. Al zou 'Mou' dat liever niet zien gebeuren.

"Hij moet Italië meteen verlaten en mij met rust laten", gekscheerde Mourinho bij talkSport. "De cijfers spreken voor zichzelf", zong hij vervolgens de lof van Ronaldo. "Ok, hij is 36 jaar en maakt geen 50 goals meer. Maar hoeveel heeft hij er wel gemaakt? 36 dit seizoen? Het aantal is ongelooflijk."

Kritiek motiveert hem

Mourinho denkt ook te weten wat Ronaldo motiveert. "Records en dat hij niet alleen op het EK, maar ook nog op het WK wil spelen. Hij wil dat doelpuntenrecord van Ali Daei. Ik denk ook dat kritiek hem motiveert. Als tegenstander moet je geen verkeerd woord tegen hem zeggen, want dat zal hem alleen maar meer motiveren."

Poll: Vind jij José Mourinho grappig?

TAGS  I  Frankrijk  I  Duitsland  I  Portugal  I  Hongarije

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024