Jupiler Pro League krijgt er attractie bij: "Jongste scheidsrechter ooit"

Jupiler Pro League krijgt er attractie bij:
Maandag 16 juli 2018 - 14:50   I  

Nu het WK afgelopen is, kunnen we stilaan vooruit kijken naar de Belgische voetbalcompetitie. Volgende week wordt de eerste bal afgetrapt in de Jupiler Pro League en er zijn weer heel wat dingen om naar uit te kijken.

Zo wordt dit het eerste volledige seizoen van Anderlecht onder Marc Coucke. Club Brugge zal de landstitel opnieuw wille veroveren, maar heeft wel de 'last' van de Champions League om te dragen. Standard is terug van Michel Preud'homme en AA Gent en Racing Genk zullen ook nog eens een nieuwe titel in de wacht willen slepen.

Ook de VAR is weer van de partij en de videoref zal dan ook de scheidsrechters moeten helpen. Scheidsrechtersbaas Verbist liet vandaag weten dat er volgend seizoen twee nieuwe refs hun intrede zullen maken. De twee jonge scheidsrechters krijgen de kans om zich op het hoogste niveau te presenteren.

Jongste ref ooit

“Het komende seizoen zijn Kevin Van Damme en Lothar D’hondt de stagiairs voor 1A. Zij komen over van 1B”, aldus Verbist. D'hondt is trouwens de jongste scheidsrechter ooit in de JPL. 

"Van Damme behoort sinds 1 juli ook tot de tien semiprofs. De 27-jarige West-Vlaming werd samen met Wesley Alen gekozen uit negen kandidaten. Ook de 24-jarige Lothar D’hondt promoveert naar de Jupiler Pro League en wordt zo de jongste ref ooit in de hoogste voetbalklasse." Dat valt nog te lezen op de website van HLN.

Poll: Moet het niveau van de Belgische arbitrage omhoog?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024