'Kompany ziet na Vermaelen ook Dries Mertens terugkeren naar België'

'Kompany ziet na Vermaelen ook Dries Mertens terugkeren naar België'
Zaterdag 22 januari 2022 - 08:30   I   door Redactie

Thomas Vermaelen kondigde vrijdag zijn afscheid aan als profvoetballer. Hij wordt assistent-bondscoach bij de Rode Duivels. Vincent Kompany hoopt dat veel andere Rode Duivels zijn voorbeeld volgen.

Op zijn persbabbel had hij niets dan lof voor de nieuwe assistent van Roberto Martinez. "Hij was sterk op het afgelopen EK. Zijn talent werd vaak onderschat. Dat hij ondanks de blessures toch nog zo een mooie en lange carrière heeft weten te realiseren, daar heb ik respect voor", zei Kompany.

De Anderlecht-coach ziet het op deze manier wel goedkomen met het Belgische voetbal, maar dan moeten andere Duivels ook de stap durven zetten om (assistent-)coach te worden. Heel wat spelers zijn bezig met een trainerscursus, dus de drive is er alleszins al.

Mertens en Vertonghen

"Volgens mij gaat de Gouden Generatie het Belgische voetbal naar een hoger niveau loodsen", aldus Kompany. "Heel wat van die spelers hebben gezien hoe het er aan de Europese top aan toegaat en werkten met de beste trainers ter wereld."

"Ik hoop dat ze terugkeren naar België om het Belgische voetbal op die manier naar een hoger niveau te tillen", zei hij. "Ik denk dan aan jongens zoals Dries Mertens, Jan Vertonghen en anderen…" Dries Mertens zijn contract loopt af bij Napoli. Vincent Kompany hoopt dus dat hij de stap naar onze competitie durft te zetten.

Poll: Zou het goed zijn als de Rode Duivels na hun profcarrière in België aan de slag gaan als trainer?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Napoli

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024