KRC Genk gaat af als een gieter in Champions League

Dinsdag 17 september 2019 - 22:54   I   door Redactie

Racing Genk is dramatisch aan de groepsfase van de Champions League begonnen. De landskampioen ging met zware 6-2-cijfers onderuit bij Red Bull Salzburg. Napoli versloeg Liverpool met 2-0 na een strafschopdoelpunt van Dries Mertens en een goal van Llorente.

Al in de tweede minuut opende sensatie Haaland de score. Hij zou later in de eerste helft nog twee keer scoren. Aan de rust stond het al 5-1. Genk verdedigde kinderlijk, Sebastien Dewaest is nog een schim van zichzelf. Nog eens Haaland en Hwang zorgden voor een 3-0-voorsprong. Lucumi scoorde tegen, maar dan maakte Salzburg er voor rust nog twee via weer Haland en Zoboszlai.

In de tweede helft milderde Samatta al snel tot 5-2, maar Ulmer diepte de score weer verder uit voor Salzburg. Genk moest de kelk tot op de bodem ledigen. Samatta kreeg rood nadat hij met de voet vooruit ging. De VAR draaide die beslissing evenwel terug.

Poll: Zie jij Genk nog een punt pakken in de CL?