KV Kortrijk boekt broodnodige zege, Antwerp op diefje voorbij Eupen

Zaterdag 18 november 2017 - 21:48   I

KV Kortrijk heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Antwerp won in het absolute slot van Eupen.

KV Kortrijk - STVV 3-2

Perbet bewees eindelijk zijn waarde voor KVK en opende 10 minuten voor rust de score na een pijnlijke schuiver van STVV-verdediger Goutas. Na de pauze werd het feest in West-Vlaanderen compleet na doelpunten van Azouni en Chevalier. Tussendoor werd Rougeaux uitgesloten en pakte Kaminski een penalty van Legear. Een pechavond voor de Limburgers.

In het slot werd het plots spannend toen STVV via een owngoal van Ouali en een normale goal van Teixeira op 3-2 kwam.

Eupen - Antwerp 0-1

Heel wat minder spektakel in deze match. Al verdiende vooral de thuisploeg de zege. Het raakte liefst 3 keer het doelhout. In het slot redde Bolat de Great Old nadat hij een vrije trap van Hassan knap uit de hoek zweefde. Het leek 0-0 te blijven maar in minuut 88 sloeg Limbombe genadeloos toe. Een erg koude douche voor Eupen.

Poll: Redt KVK zich?