KV Oostende pleegt hold-up in Kortrijk

Zaterdag 18 augustus 2018 - 22:20   I   door Redactie

KV Oostende heeft de volle buit gepakt op het veld van Kortrijk. Daardoor heeft de ploeg van Gert Verheyen nu 6 op 12. Kortrijk blijft achter met 1 op 12. De zorgen zijn groot voor trainer Glen De Boeck. Oostende won wel gevleid.

Oostende opende al in de tiende minuut de score. Milovic scoorde nadat de bal na een hoekschop voor zijn voeten kwam. Voor KVO was dat het sein om vooral achteruit te kruipen en Kortrijk voerde de druk op. Stojanovic kende pech en mikte op de lat.

Ook in de tweede helft bleef KVK de druk verder opvoeren. Het werd een belegering voor het doel van Oostende, maar scoren bleek moeilijk voor de thuisploeg. Uiteindelijk lukte het voor Kortrijk negen minuten voor tijd dan toch. Jovan Stojanovic kopte de oververdiende gelijkmaker van dichtbij binnen.

De vreugde was groot bij Kortrijk, maar meteen nadien was het al terug op achtervolgen aangewezen. Met een schitterende plaatsbal van buiten de zestien bezorgde Bjelica Oostende alsnog de zege. Ouali was in de slotminuut nog wel heel dicht bij de 2-2, maar Ouali trof de paal. Het was de derde keer dat KVK het doelhout trof. Rolland (Kortrijik) kreeg in blessuretijd ook nog een tweede geel.