Leko haalt zwaar uit: "Dit is een grote onrechtvaardigheid!"

Leko haalt zwaar uit:
Zaterdag 24 maart 2018 - 11:37   I   door Redactie

Ivan Leko toont zich in de Kroatische pers niet mals voor het systeem van de play-offs. Door die regels begint Club Brugge nog met slechts de helft van zijn voorsprong aan Play-off 1. Twaalf punten voorsprong werden er nog zes. Dat is niet eerlijk, zo schreeuwt Leko van de daken.

"De regels zijn wat ze zijn. Daardoor zijn onze punten nu door twee gedeeld en beginnen we eigenlijk weer vanaf nul", aldus Leko. "Nu, we hebben nog wel een voorsprong van zes punten dus alles is niet weg. Toch zien we onze voorsprong, waar we keihard voor gewerkt hebben, plots verdwijnen als sneeuw voor de zon."

"België leeft al acht jaar in deze vreemde logica. Het is een grote onrechtvaardigheid en de overgrote meerderheid is niet tevreden met dit systeem. Men probeert dit nu stop te zetten, maar voorlopig zijn de play-offs nog steeds niet afgeschaft. Normaal ontstaat de kampioen toch door de regelmaat tussen 1 september en 1 mei? In België dus niet."

"We beginnen nu dus met zes punten voorsprong. Ik heb de jongens gezegd dat ze opnieuw moeten bewijzen dat ze de beste zijn. Bijna niemand zal echter een reeks met zeges neerzetten. Er zullen veel punten verloren gaan", voorspelt Leko.

Poll: Moeten de play-offs worden afgeschaft?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024