Leye reageert na alweer een gemiste strafschop

Leye reageert na alweer een gemiste strafschop
Donderdag 27 oktober 2016 - 10:47   I  

Tegen Sint-Truiden miste Mbaye Leye alweer een strafschop voor Zulte Waregem. Dat is niet de eerste keer dit seizoen, tegen Charleroi miste hij ook al.

Na die gemiste strafschop tegen Charleroi zei hij nochtans dat hij de volgende niet zou trappen. "Ik deed die uitspraak in een vlaag van ontgoocheling. Nadien heb ik het met de coach besproken en besloten we dat ik mocht blijven trappen", vertelt Leye aan HLN.

"Vorig seizoen vlogen ze allemaal binnen, nu wil het maar niet lukken. Wie me kent, weet nochtans dat ik geen schrik heb om er één te trappen. Ach, het is beter om te missen bij 0-2 dan bij 0-0." 

"Ik heb dan ook geen spijt. Of ik dat ook tegen Club Brugge ga doen? We hebben twee dagen om intern te beslissen. Mocht iemand anders de volgende penalty nemen, zou ik die beslissing respecteren."

Trainer Francky Dury nam zijn aanvoerder alvast niets kwalijk. "Als hij mist, is dat mijn verantwoordelijkheid. Het is aan mij om hier een oplossing voor te zoeken. Maar ook zonder doelpunten blijft Mbaye bijzonder belangrijk voor dit team. Kijk maar eens hoeveel kilometer hij gemaald heeft. Als coach is het mijn taak om hem te blijven steunen."

TAGS  I  Leye  I   Dury  I   Zulte Waregem

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024