Lokeren op zucht van degradatie, Kortrijk vernedert Waasland-Beveren in doelpuntenkermis

Zaterdag 23 februari 2019 - 22:19   I   door Redactie

KV Kortrijk heeft een wel erg ruime zege behaald bij Waasland-Beveren. De ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe won met liefst 2-6. KV Oostende liet de zege in de slotfase glippen bij Cercle Brugge. Het werd 2-2. Lokeren staat op een zucht van de degradatie na een nederlaag bij Moeskroen.

Cercle Brugge - KV Oostende 1-2

Alles gebeurde in de tweede helft. Kylian Hazard bracht de thuisploeg op voorsprong in minuut 65, maar Oostende zette de scheve situatie in zes minuten recht. Guri en Indi Boonen zorgden voor de ommekeer. Meteen daarna werd Oostende wel tot tien herleid na een domme actie van Wout Faes.

Waasland-Beveren - KV Kortrijk 2-6

Er was een telraam nodig op de Freethiel om de score bij te houden. Na goals van Kumordzi en Rolland leidde Kortrijk aan de rust met 0-2. In de tweede helft werd het een doelpuntenkermis. Vanzo scoorde al snel de aansluitingstreffer en twee minuten later miste Fonte vanaf de stip de unieke kans om de 2-2 te scoren. Vervolgens liep Kortrijk via goals van Koita en Stojanovic uit tot 1-4. Julien De Sart zorgde voor de 1-5. Milosevic milderde nog, maar Teddy Chevalier zorgde nog voor een zesde goal namens Kortrijk.

Moeskroen - Lokeren 1-0

Overschot had Moeskroen zeker niet. Toch won de thuisploeg, dankzij een doelpunt van Awoniyi in het begin van de tweede helft. Musona miste enkele minuten later een strafschop. Het was dé ideale gelegenheid om Lokeren langszij te brengen. Nadien misten de bezoekers nog kansen. Het bleef 1-0: 18 op 18 voor Moeskroen en een vrijwel zekere degradatie voor Lokeren.

Poll: Verrast jou de uitslag in Waasland-Beveren - Kortrijk?