Marc Coucke ambitieus: "PSG moet schrik krijgen van ons"

Marc Coucke ambitieus:
Dinsdag 20 maart 2018 - 23:44   I  

Marc Coucke kondigde een tijdje geleden aan dat hij naar de fans van Anderlecht zou luisteren. Hij wil van Anderlecht terug een grote club maken en wil dat ook samen met de fans proberen te doen. Vandaag vond dat moment plaats en Coucke had alvast een hoopvolle boodschap voor de fans van paars-wit.

Dat het bij Coucke niet aan ambitie ontbreekt is duidelijk. Hij wil van Anderlecht een Europese subtopper maken. Ploegen zoals PSG en Bayern München, de tegenstanders van Anderlecht dit seizoen in de Champions League, moeten schrik hebben als ze naar het Astridpark afreizen.

“Ik maakte van Oostende snel een ­Belgische subtopper, nu wil ik van Anderlecht een Europese subtopper maken. Als PSG of Bayern naar hier komt moet het schrik hebben. Als Porto dat kan, wij ook. Wanneer dat zal lukken, is moeilijk te zeggen: over twee jaar, over vijf jaar… Onze spelerskern is niet perfect, maar we moeten minstens de tweede plaats ­halen zodat we naar de Champions League kunnen. Ons budget moet sowieso rondkomen zonder transfers", aldus Coucke volgens Het Nieuwsblad.

Positieve sfeer door fans

Het publiek van Anderlecht heeft de reputatie van snel te fluiten als het wat minder gaat. Coucke wil daar komaf mee maken en wil dat er terug positieve steun komt vanuit het publiek. Ook wanneer het gaat om racisme trouwens, want dat zal de voorzitter niet dulden.

"Daarvoor reken ik op de fans. Al zullen we geen geweld of racisme dulden in ons stadion. Roepen op de ref mag wel eens, maar voor de rest gaan we erg streng zijn. We willen een vol sta­dion met positieve fans. De abonnementsprijzen gaan ook niet stijgen, want we hebben een twaalfde man nodig."

Lange termijn

Een grote zorg van de fans is dat Coucke even bij Anderlecht blijft om de club daarna terug door te verkopen. Coucke stelde de fans vanavond gerust, want hij is niet van plan RSCA snel terug te koop te zetten. "Hoelang ik zal blijven? Vrees niet dat ik de club over vijf jaar zal verkopen voor veel geld. Ik ben niet iemand die zomaar bedrijven koopt en weer verkoopt.”

Poll: Kan Coucke van Anderlecht snel een Europese subtopper maken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024