Martinez overweegt vertrek: "Moeilijk om 'nee' te zeggen tegen Real Madrid"

Martinez overweegt vertrek:
Zaterdag 10 november 2018 - 10:42   I  

Roberto Martinez wordt al wéken aan een stuk in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid. Bij de bekendmaking van zijn selectie voor de nakende interlandbreak wilde de bondscoach niet bevestigen of ontkennen dat hij contact heeft gehad met de Spaanse topclub.

Martinez draaide vrijdagmiddag in zijn gekende stijl rond de pot toen hij vragen kreeg over een eventuele verhuis naar Real. Het is een duidelijk signaal dat er wel degelijk iets speelt en dat de Spanjaard een overstap naar Santiago Bernabéu overweegt.

Axel Witsel is alleszins niet verrast dat Martinez op het verlanglijstje van De Koninklijke staat. “Nee, want hij heeft de afgelopen jaren goed gewerkt met ons. Onder de spelers is zijn mogelijke vertrek nog geen thema. Misschien volgende week, als we samenkomen. We zijn heel blij met zijn filosofie en zijn werk. Het zou een groot verlies zijn als hij vertrekt.”

Witsel verwacht niet meteen een uitleg van de bondscoach, tenzij hij effectief vertrekt. “Als het echt zeker is dat hij vertrekt, zal hij ons dat eerlijk zeggen. Daar ben ik zeker van", zegt de middenvelder in Het Nieuwsblad.

"Bondscoach zijn kun je niet vergelijken met clubcoach zijn"

“Uiteindelijk is het een keuze van één persoon. Als Real Madrid komt, is het moeilijk om nee te zeggen", vervolgt Witsel. "Dat geldt voor een speler, maar ook voor een coach.

"Bondscoach zijn kun je niet vergelijken met clubcoach zijn. De nationale ploeg, dat is maar vijf keer per jaar. Bij een club is het alle dagen. Ik kan niet in zijn hoofd kijken. Ik hoop dat hij blijft, maar als hij vertrekt, is het zijn beslissing en moeten we verder.”

Poll: Wat denk jij dat Martinez zal doen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024