Mbokani zet paars-witte sportief directeur Peter Verbeke serieus op zijn plaats

Mbokani zet paars-witte sportief directeur Peter Verbeke serieus op zijn plaats
Zondag 09 mei 2021 - 13:30   I   door Redactie

Iédereen was voor, tijdens en na de match bezig over Dieumerci Mbokani. De god van Antwerp kroonde zich met twee goedgekeurde en twee afgekeurde goals tot man van de match.

En daar was geen speld tussen te krijgen. Zelfs bij Anderlecht bogen ze nederig het hoofd voor de uitmuntende prestatie van hun gewezen speler. Des te pijnlijker omdat Mbokani al jarenlang gelinkt wordt aan een terugkeer. 

En vooral omdat net deze week sportief directeur Peter Verbeke uitlegde waarom paars-wit wél Lior Refaelov haalt en niét Dieumerci Mbokani. Want zo kwam de 35-jarige aanvaller in een bijzonder slecht daglicht te staan.

"Wat Lior Refaelov betreft, hebben wij eerst onderzocht of hij meekon in het spel van Anderlecht als tweede spits of als pocketspeler", aldus Verbeke in De Morgen. "Dat bleek oké, dus hebben we hem een contractvoorstel gedaan."

Fysieke data

"Maar de fysieke data van Dieumerci Mbokani, die heel weinig loopt, zouden dan weer moeilijker te verzoenen zijn met onze maatstaven", klonk het vervolgens. Wat er ook van moge zijn, Mbokani was daardoor serieus in zijn eer gekrenkt.

En antwoordde op het veld met een geweldige prestatie. Zodanig dat Peter Verbeke naar verluidt besloten heeft om er voorlopig eventjes het zwijgen toe te doen. Niet onverstandig, maar het is niet dat ze nu bij Anderlecht opeens van gedacht veranderd zijn.

Poll: Moet Verbeke dergelijke uitspraken doen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024