'Morioka ziet bui al hangen en vertrekt meteen bij Waasland-Beveren'

'Morioka ziet bui al hangen en vertrekt meteen bij Waasland-Beveren'
Woensdag 17 januari 2018 - 16:30   I  

Voor de winterstop leek hij de hoofdrol te gaan spelen in de Belgische wintermercato. Het werd nadien echter opvallend stil rond de Japanner Ryota Morioka. Hij is nog steeds speler van Waasland-Beveren, dat overigens binnenkort speelt op de nieuwe mat van Anderlecht.

Het vertrek van Ibrahima Seck kan echter grote gevolgen hebben voor Morioka. De Japanner kon zich uitleven op offensief vlak door het werk dat Seck achter hem verzette. Niet dat Morioka nooit mee verdedigde, want ook in de balrecuperatie is de creatieve speler van Waasland-Beveren ontzettend belangrijk.

Het vertrek van Clement én van Seck is misschien wel net iets te veel van het goede. Waasland-Beveren begint zo sterk verzwakt aan de tweede seizoenshelft en dreigt ook Play-Off I te gaan missen. En we weten allemaal dat Play-Off II geen pretje is om te spelen. Morioka zou met het oog op het WK dan ook best die top 6 halen.

Belgische topclubs kunnen dus hun kans proberen wagen om Morioka toch nog deze winter te gaan halen. Anderlecht staat bijvoorbeeld op het punt om Stanciu te verkopen en dat geld zouden ze kunnen gebruiken om de Japanner te halen. Ook Standard en Racing Genk (met Clement én Seck) werden eerder al gelinkt aan Morioka.

Poll: Moet Anderlecht vol voor Morioka gaan?

TAGS  I  Morioka  I   Waasland-Beveren  I   RC Genk  I   Anderlecht  I   Standard

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024