Nederlanders zorgen voor belangrijke ontwikkeling in dossier BeNeLeague

Nederlanders zorgen voor belangrijke ontwikkeling in dossier BeNeLeague
Zaterdag 06 januari 2018 - 11:40   I  

De Belgische topclubs hebben de BeNeLeague, een competitie waarin de beste Belgische en Nederlandse clubs zouden uitkomen, nieuw leven ingeblazen. En wat blijkt? Ook in Nederland staan ze open voor een nieuw competitieformat.

In het verleden hielden voornamelijk de Nederlandse topclubs de boot af. Nu het die clubs in Europa ook niet meer zo voor de wind gaat, lijken ze hun kar te keren. Bij Ajax zijn ze alvast te vinden voor het idee.

Ajax is geïnteresseerd

De BeNeLeague is één van de pistes die we bekijken", vertelt Edwin van der Sar in een korte reactie aan Het Laatste Nieuws. “Binnen de ECA (European Club Association, nvdr.) bekijken we met Ajax en verschillende andere clubs de mogelijkheden om competitief te blijven tegenover de vier, vijf toplanden in Europa.”

Van der Sar hoopt dat Ajax competitief kan blijven op Europees niveau, iets wat moeilijk is. “Onze ambitie blijft evenwel aanhaken bij de Europese top. Daarvoor is het belangrijk dat we onze competitie naar een hoger niveau kunnen stuwen dan nu het geval is. Op die manier verbeter je je prestaties in Europa.”

"Belgische clubs zijn welkom om ideeën te formuleren"

Nederlands bondsvoorzitter Michael van Praag zet de deur op een kier. “Ik kan niet echt veel commentaar geven. Alleen dat we die discussie binnen de bond de voorbije jaren niet meer gevoerd hebben.”

“Maar als de Belgische clubs rond de tafel willen zitten, zou ik zeggen: ze zijn welkom om hun ideeën te formuleren. Dan kunnen we nog bekijken wat we ermee doen”, besluit van Praag.

Poll: Hoop jij dat de BeNeLeague er komt?

TAGS  I  BeNeLeague  I   Ajax  I   Van der Sar  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Standard  I   Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024