Nieuw trainersontslag in Pro League in de maak?: “De spelers klagen”

Nieuw trainersontslag in Pro League in de maak?: “De spelers klagen”
Vrijdag 05 mei 2023 - 20:00   I   door Redactie

Dit seizoen vielen er in de Jupiler Pro League al twaalf trainersontslagen. Best veel voor een competitie met achttien ploegen, al waren er ook teams die tot twee keer toe hun trainer aan de kant schoven.

Bij Het Nieuwsblad had Peter Vandenbempt het over een coach die mogelijk ook moet vrezen voor zijn job: Marc Brys van Oud-Heverlee Leuven. “In Leuven is lang geen unanimiteit meer over de hoofdtrainer Marc Brys.”

“Spelers klagen al langer over veel en lange trainingen, ouderwetse boslopen en zijn afkeer van vrije dagen”, aldus de voetbalcommentator. ”Dat Brys nog trainer is bij OHL ligt niet enkel aan de dure ontslagvergoeding.”

“Brys heeft spelers als Henry, Sowah of Mercier optimaal laten renderen en jonge spelers als Patrys, Pletinx of jawel Keita beter (lees: duurder) gemaakt”, ziet Peter Vandenbempt ook heel wat redenen om Brys nog wat langer aan te houden.

Teleurstelling

“Het is nodig voor OHL om uit de voortdurende anonimiteit te geraken. En dat doen met een prestatie als die van Sofian Kiyine is niet de manier waarop ze dat willen doen. Leuven is de Stealth-club onder de eersteklassers, alweer onzichtbaar door het seizoen gegleden”, aldus de journalist.

“Een optimist kan het ook ‘zorgeloos’ noemen, maar een club met de mogelijkheden van OHL kan echt niet staan blinken met plaats tien”, concludeert Vandenbempt. “Titelkandidaat hoeft OHL niet te zijn, maar de lat ligt toch in de buurt van de top zes.”

Poll: Wat is het beste voor OHL?

TAGS  I  OHL

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024